KUZU ETİ
Toptan kuzu etlerimizi istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz, sizler için kuzunun bölümlerine göre yapılabilecek yemeklerin birkaçını ekledik.
-
BUT
Kuzunun arka ayaklarına but denir. But eti yağsız ve yumuşak olur. Kuzunun en lezzetli bölümlerinden biri burasıdır. Buttan çok güzel kızartma, fırın yemekleri ve şiş yapılır.
-
PİRZOLALIK
Kuzunun sırtındaki ön bölümdür, bütün olarak pişirilirse, güzel kızartma olur. Ama daha çok bu bölümdeki kaburga kemikleri tek tek yani kalem kalem ayrılır ve pirzola veya kemiksiz pirzola olarak pişirilir.
-
FİLETOLUK
Kuzunun sırtındaki arka bölüm pirzolalığın devamıdır. Bu bölümde kaburga kemikleri bulunmadığından, buradan fileto çıkarılır. Bu bölümdeki etle kızartmalar, rostolar ve kotletler yapılır.
-
UYKULUK
Timüs ve pankreas bezlerine uykuluk adı verilir. Uykuluktan yapılan yemekler en lüks lokantaların özel yemekleri arasına girmiştir.
-
SAKATAT
Hayvanın yenilebilen iç organlarıdır: ciğer, yürek, böbrekler, dalak, işkembe, bumbar, şirden, dil, baş, beyin, paça, yumurta. Sakatatta her parçadan farklı yemekler yapılır. Ancak sakatattan yapılmış yemeklerin sindirimi güçtür.
-
DÖŞ
Kuzunun en yağlı bölümüdür. Ancak kemiksiz eti çok az olduğundan genellikle eti kemikli olarak parçalanır, sebze ve kurufasulye, nohut yemeklerinde kullanılır. GERDAN VE BAŞ Kuzunun makbul olmayan bölümüdür. Daha çok haşlamalarda ve et suyu çıkarmak için kullanılır.
Kuzu Fileto
Kuzu İncik
Kuzu Kaburga
Kuzu Kemikleri
Popüler Ürünlerimiz
Müşterilerimizin popüler olarak tercih ettiği ürünlerimizden birkaçı ;
Dry Aged T-Bone
Dana Şaşlık
Dana Pöç
Eşsiz kalite, eşsiz fiyat.
Toptan et almak mı istiyorsunuz ?
Kaliteli ürünleri uygun fiyata alabilmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Güncel Fiyat Al
Mail adresinizi veya Telefon numaranızı girerek güncel fiyatlarımızdan haberdar olabilirsiniz.