KUZU ETİ

Toptan kuzu etlerimizi istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz, sizler için kuzunun bölümlerine göre yapılabilecek yemeklerin birkaçını ekledik.

  • BUT

    Kuzunun arka ayaklarına but denir. But eti yağsız ve yumuşak olur. Kuzunun en lezzetli bölümlerinden biri burasıdır. Buttan çok güzel kızartma, fırın yemekleri ve şiş yapılır.

  • PİRZOLALIK

    Kuzunun sırtındaki ön bölümdür, bütün olarak pişirilirse, güzel kızartma olur. Ama daha çok bu bölümdeki kaburga kemikleri tek tek yani kalem kalem ayrılır ve pirzola veya kemiksiz pirzola olarak pişirilir.

  • FİLETOLUK

    Kuzunun sırtındaki arka bölüm pirzolalığın devamıdır. Bu bölümde kaburga kemikleri bulunmadığından, buradan fileto çıkarılır. Bu bölümdeki etle kızartmalar, rostolar ve kotletler yapılır.

  • UYKULUK

    Timüs ve pankreas bezlerine uykuluk adı verilir. Uykuluktan yapılan yemekler en lüks lokantaların özel yemekleri arasına girmiştir.

  • SAKATAT

    Hayvanın yenilebilen iç organlarıdır: ciğer, yürek, böbrekler, dalak, işkembe, bumbar, şirden, dil, baş, beyin, paça, yumurta. Sakatatta her parçadan farklı yemekler yapılır. Ancak sakatattan yapılmış yemeklerin sindirimi güçtür.

  • DÖŞ

    Kuzunun en yağlı bölümüdür. Ancak kemiksiz eti çok az olduğundan genellikle eti kemikli olarak parçalanır, sebze ve kurufasulye, nohut yemeklerinde kullanılır. GERDAN VE BAŞ Kuzunun makbul olmayan bölümüdür. Daha çok haşlamalarda ve et suyu çıkarmak için kullanılır.

kuzu

Kuzu Fileto

Kuzu Fileto Pirzolası

Kuzu İncik

KUZU İNCİK

Kuzu Kaburga

kuzu kaburga pirzola

Kuzu Kemikleri

Kuzu Kemikleri

Popüler Ürünlerimiz

Müşterilerimizin popüler olarak tercih ettiği ürünlerimizden birkaçı ;

Dry Aged T-Bone

Dana Şaşlık

Dana Pöç

Eşsiz kalite, eşsiz fiyat.

  Toptan et  almak mı istiyorsunuz ?

Kaliteli ürünleri uygun fiyata alabilmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Güncel Fiyat Al

Mail adresinizi veya Telefon numaranızı girerek güncel fiyatlarımızdan haberdar olabilirsiniz.