DANA ETİ
Toptan dana etlerimizi istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz, sizler için dananın bölümlerine göre yapılabilecek yemeklerin birkaçını ekledik.
-
GERDAN
Genellikle gerdan, kol ve döş etleri; kıyma, kuşbaşı ve sucukluk et olarak değerlendirilir.
-
ANTRİKOT
Dananın en lezzetli yeridir. Antrikotun ortasından geçen yağ dokusu sayesinde dananın diğer kısımlarında bulunan etlere göre daha lezzetlidir. Yumuşak yapısı sayesinde mangal ve ızgara yemekleri için idealdir.Bu et kaliteli pastırma yapımında da tercih edilir.
-
DÖŞ
Dananın kaburgayı saran etinden elde edilir. Kemiksiz ve yağlı bir ettir. Kasaplarda kuşbaşı veya dana rulo olarak satılır. En çok kıyma olarak tüketilir. Aklınıza gelebilecek kıyma ile yapılan her türlü yemekte (karnıyarık, dolma, köfte, lahmacun vb.) kullanılabilir
-
BİFTEK
Biftek en çok karıştırılan terimlerden biridir. Dananın bölümlerinden biri olduğu düşünülür ancak dana etinin ince dilim halinde kesilmiş herhangi bir parçasıdır. Yağsız ve az yağlı olan tüm kısımlarından elde edilebilir. En lezzetli ve en yumuşak bifteği arıyorsanız antrikot veya bonfileden yapılmış olanı almalısınız.
-
İNCİK
Genellikle haşlama tarzı tencere yemeklerine mükemmel uyum sağlar. Ayrıca bu et dana kuşbaşı veya dana gulaş (büyük doğranmış kuşbaşı) olarak da satılır.
-
BONFİLE
Dananın en yumuşak etidir.Bunun sebebi dananın en az hareket eden yeri olan kaburganın iç kısmında bulunmasıdır. Izgara veya mangalda pişirmek için uygundur. Mühürlendikten sonra pişirilmesi etin daha sulu ve lezzetli olmasını sağlar.Aynı zamanda en iyi pastırma olan kuşgömü pastırması da bonfileden yapılır.
Dana Kıyma
Dana İncik
Askılı Biftek
İskoç Biftek
Popüler Ürünlerimiz
Müşterilerimizin popüler olarak tercih ettiği ürünlerimizden birkaçı ;
Dry Aged T-Bone
Dana Şaşlık
Dana Pöç
Eşsiz kalite, eşsiz fiyat.
Toptan et almak mı istiyorsunuz ?
Kaliteli ürünleri uygun fiyata alabilmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Güncel Fiyat Al
Mail adresinizi veya Telefon numaranızı girerek güncel fiyatlarımızdan haberdar olabilirsiniz.